ubat zincofer (tambah darah)

Saya baru 11w3d, then yesterday kk bagi saya ubat zincofer and saya makan ubat ni pada waktu pagi sejam sebelum makn nasi or minum susu, then saya rasa pening2, loya2, dan muntah2 sekali. Perlukah saya teruskan atau try mkn ubat ni selepas sejam makan nasi? Tak larat dah muntah2 ?

2 Balas

mkan ubat zincofer... minggu pertama ,memang akn Ter Rasa loya, pening pastu dier akn ok..tpi klu X bule sblom mkn...selepas mkn pun bule tpi kena tggu 2 jam selepas mkn...masa kiter na tdo..pastu pulak minum la jus Oren...BG hilang Rasa loya...Tue...sy macm awk jugak... minggu Lps sy pegi ..check appointment.. bila nurse ..check tekanan darah awk ok...alhammudullah ...nasib tekanan darah ok...

cuba dapatakan nasihat doc sis . risau jugak tu