Kuah ada nenas

Hi saya baru 11 week. Balik rumah mertua jumpa pulak ikan kering masak lemak buh nenas. Boleh makan tak kuahnya? tolong please ?

20 Balas

Boleh sis.. Sbb nenas tu dah dimasak.. Sya memang peminat nenas.. Kadang tu makan nenas cicah kicap lg.. Tapi nenas maniss tau bukan nenas muda yg masam tu.. And makan sikit ja buat lepas teringin tekak

5y ago

Aah nurse pun ckap boleh je makan nenas.. Tapi jngn bnyk sngt.. Semua buah bagus sebenarnya.. Tapi semua ambil dalam kuantiti berpada².. Makan apapun kalau terover memang buruk padahnya haha

Boleh saja. Tapi sekadar merasa. Jangan bantai satu biji. Satu potong sepanjang sudu makan pun cukup. Elakkan makan pembuluhnya. Disitu ada banyak enzyme yang kurang elok kalau pregnant.

Sy ada makan sis.. Alhamdulilah ok ja tp bila makan acar timun nenas ja meragam perot.. Hahah mngkn sebab cuka kot.. X blh tido sy punya takut keluar darah.. So nk mkan kena hati2

Sy ok je mkn nenas..xtau la org lain..stahu sy putik nenas tu yg bleh menyebabkan keguguran..wallahuahlam..so far bdn sy ok je..tgk atas kekuatan rahim stiap org xsame

boleh je makan kuah tu,takde effect ppe pun. kalau nak makn nenas tu ikut badan sebenarnya. ada org boleh je makan buah nenas

Sesetegah org boleh jer mkn nenas klau perut dorg xde maslah..tpi lbih jgn lgi sbb nenas tu tajam even dh di masak

Saya pernah mkn msetu tk thu pregnnt ..bnyk jugk mkn sekli dgn nenas sy telan ..tpi tkde ap2 pulk ...

klau ikutkn mak sy boleh sbb kuah nenas dh masak, tp jgn mkn nenas tu pulak ... mkn ikan masin ja😇

Kuah nenas yg dah dimasak tak pe... Boleh je makan... Lainlah kalau nenas muda... Mmang tak boleh..

Boleh ja makan tapi jgn terover makan pulak , nnti lain jdnya