Bayi x lapar ke?

Saya bagi direct feed ke baby saya. Tapi dia meronta ronta tolak walau gap minum sebelum tu da 2-3 jam. Dia x lapar ke.. saya picit susu saya ok, ada. Ada tips x

2 Balas

Most of breastfeed mommies pernah melalui fasa ni sis. Saya pun pernah 🥲 Apa yang awak perlu buat, tenangkan diri. Jangan stress. Stress ni mood killer and milk killer too. Bila ibu stress, lagi mudah untuk baby tolak susu. Buat masa ni awak kerap kan skin to skin dengan baby. Masa menyusu tu pakaikan baby pampers dan awak shirtless. Boleh offer dengan lembut susu ke baby. Satu lagi offer susu sebelum 2nd stage of feeding cue baby. Ni pun lagi mudah untuk baby tolak susu. Harap membantu 🌹

9mo ago

Maksudnya baby looks for comfort 😊 Nak mengempeng and that's normal too.

saya pun pernah alami. setiap kali nak menyusu akan menangis2. rupanya nangis nak tido, nak mntak tukarkan pampers. kita ingatkan dia nangis susu takda. bila offer dia isap jugak tapi isap sambil nangis n isap lepas banyak kali.

9mo ago

Tula.. tapi saya offer botol dia nak minum pula 😩