Minum susu tapi meronta ronta nangis

Baby bru nk msuk 3 bulan..kenapa ye bile bagi susu dia hisap sikit lepastu menangis meronta ronta sampai merah muka..bile tgk rse kite plak nk ikut nangis #pleasehelp #buntu

3 Balas

Susu laju sngat tak? Anak saya nak masuk 3 bulan juga tp setiap kali klau dia nyusu pastu time tu juga breast padat mmg dia meronta sbab deras sngat pastu bila dia cabut sambil nangis tu mmg susu memancut tembak muka dia. Tu dia meronta2 nangis xnak hisap.

Anak saya pun lagi few days masuk 3 bulan, sama jugak tak mau minum susu wlpn dah time susu. Saya terpaksa tenangkan dengan bagi puting dulu, dah okay baru bagi susu. Itu pun kadang2 alternate susu dengan puting, baru habis susunya dia minum.

Maybe hidung sumbat, atau susu laju sgt