Menyusu Anak

😅 anak sy lahir terus dh masuk nicu... waktu tu susu badan sy mmng x keluar..so sy x dpt hntr susu bdn sy..lepas balik rumah.. sy try direct feed baby refuse..sy marmet dn bagi dia... die mula2 refuse ...lama2 die minum....dn sya strt direct feed..die minum elok je..tpi 2-3 hri ni bila sy bagi nipple die minum.. 3-5 minit..then tidur.. tap sy usaha jugak.. suapkn nipple.. sama je..minum 2-3 minit dn lepas nipple.. dh lama tu nangis nak susu mcm kena pukul😂..aihh.. ingatkan susu drop....so sy dh pump susu utk tgk kuantiti.. tapi dpt lebih dri 2oz utk 1 payudara.... 😅😅..saya x nak fed up..nak jugak direct feed😂... ada tips x??

1 Balas

maybe dia tak pandai lagi , try & try lagi. tiap 2-3jam bagi. tambah sblm susu byk ,sbb bila susu byk ,takut aliran susu laju ,so susah kt dia.