Ibu normal ke klau keputihan selalu keluar

Saya asal nak duduk ke nak baring ke terus kluar keputihan. Dia kluar air dgn kputihan warna putih.lpstu kalau di mngering akan tukar warna kuning"mcm tu.klau tak pun warna hijau tapi cair..skrng saya dah 6 bulan lebih

3 Balas

Saya sekarang alami benda sama. Ada keputihan warna kuning2 tapi tidak hari2 keluar. Dua kali jumpa dr, first time saya pergi saya pergi ke klinik swasta dan dr klinik swasta bagi saya ubat antibiotik jangkitan kulat dan pakai kat vagina dalam 3 hari. Hilang sekejap keputihan warna kuning2 tu. Dan kembali ada, jadi saya inform kat dr klinik kesihatan. Dr ambil sample kat vagina untuk detect sama ada kena gbs ke tak. Dan dalam masa yang sama dapat juga ubat antibiotic masuk kat vagina. Sekarang tengah tunggu next appointment kat kk untuk tengok result, hopefully tak kena gbs.

Kalau keputihan dah bertukar jadi warna kuning dan berbau, better inform nurse / doc waktu checkup. Sbb sy pun macam tu, ambik sample pastu result gbs Nanti doc akan bagi ubat antibiotic. Better inform doctor ya, nanti doc akan terangkan 😊

better puan g klinik jmpe pakar sakit puan dptkn rwatn nnti doc akn bg ubat insert jgn bia2 kn tkut nnti ada gbs bhya pd bby ms bersalin nnti..mg cpt sembuh dan dpmudahkan segalanya .aamiin