Selalu kluar keputihan

Ibu saya nak tnya klau hari"kluar keputihan warna kuning"mcm tu okay tak?ada tak ibu yg dah pernah kena masuk kn alat untuk cek masalah kputihan tu kat klinik?sakit tak..

1 Balas

hi sis, kalau keputihan dah start warna kuning hijau, itu symptom infection. mungkin UTI. symptom lain; kencing tak lawas, sakit perut dan pinggang. boleh pergi check di klinik yer. some clinics, dia akan ambik sample keputihan untuk lab test. macam saya agak lambat detect, terpaksa warded dan masuk ubat ikut vagina.