Ibu² ada tak yg keluar darah dlm minggu 37 khamilan dan alami kontraksi palsu

Saya alami itu sekarang

9 Balas

Sekiranya darah dah ada keluar bersamaan dengan perut mengeras,ibu boleh kira perut mengeras dalam beberapa minit,setau saya kalau dah ada darah keluar tu tanda nak bersalin.Seeloknya ibu g hospital cek,dari pengalaman saya 37 week dah bersalin.

Kalau 3rd trimester keluar darah dah tak normal dah takut jdi tanda nk besalin , apa2 yg keluar kena p hosp cpt utk cek sama ada bukaan buka ka tak

saya ...mula2 keluar darah ...saya tak pg lg hospital... daa start rasa sakit baru pg...mlm tu lpas kul 12 bru baby lahir

Itu bloodshow. Salah satu tanda bersalin. Pergi hospital dengan segera ya. Semoga dipermudahkan urusan 🌹

Sis dah 37w, dah term.. turun darah tu tanda nak bersalin.. blh p cek tgk kalau ada bukaan jln dah ya

pergi hospital terus.. dh cukup bln dh tu.. salah satu tanda nk beranak lhtu darah tu..

37minggu bkn blh bsalin dh kh sis,sya dlu,37mggu dh bsalin,ni kn plk dh kluar drh

kalau ada keluar darah, boleh ke hosp. sbb awak da cukup bulan.

Dah boleh terus ke hospital dah tu. Dah turun tanda