Tak makan nasi. Disebab kan alahan

Saya alahan teruk dari awal pregnant now dah 13week. Nasi masih tak boleh terima. Paksa makan. Cuma mampu telan 3 suap sahaja. Tu pun ada masa muntah.Selain dri nasi . Saya suka makan wantan mee sahaja. Tu pun kadang2 tekak takmau. Kadang makan roti juga. Ada tak yang pregnant mcmni ? perut nampak kecik sahaja#ingintahu

28 Balas

Sy tgh pregnant 8w ank ke 4. Semua alahan teruk laki puam sama. Tiga sebelum ni start alahan 6w sampai 24w teruk. Msuk 25w bru start berkurang alahan tp masih ada sampai bersalin. Tgk gambar makanan pon sy loya ape lg bau. Mkn sekadar alas perut xnk bg lapar tp lepas mkn wajib muntah. Setiap kali pregnant sy sampai give up sampai sy ckp klu keguguran pon xpela xlarat sgt dh nk hadap tp alhamdulillah mampu bertahan. Bertabahlah ibu2 yg tgh alahan bila si kecil keluar satu kelegaan n kebahagian yg xterhingga. 😊