Tak makan nasi. Disebab kan alahan

Saya alahan teruk dari awal pregnant now dah 13week. Nasi masih tak boleh terima. Paksa makan. Cuma mampu telan 3 suap sahaja. Tu pun ada masa muntah.Selain dri nasi . Saya suka makan wantan mee sahaja. Tu pun kadang2 tekak takmau. Kadang makan roti juga. Ada tak yang pregnant mcmni ? perut nampak kecik sahaja#ingintahu

28 Balas

sama...janji air masak sentiasa minum...lepas muntah tu minum air masak lagi...kalau loya n air masak...buat air Bali....dia elok sembuh untuk kencing Kotor jugak...

Normal. Nasi bukan satu2 nya sumber karbo. No worries 😊 Awak makan je apa yang awak boleh makan. Soal perut tu, ikut saiz badan dan ketinggian individu.

ada.. saya dari start tahu pregnant sampai lah ke 5 bulan alahan sangat2 teruk.. byk benda xdpt mkn termasuk nasik.. perut 5 bulan pon still x nmpk lagi..

sy 18w ni baru boleh mkn nasi 🤣.. ank sblum ni alahan sampai bersalin.. sy skrg amalkan delima gulsan alhamdulillah mual hilang xpayah ambil veloxin

sama la saya makn nsi pun muntah ..saya minum susu anmum sbgai tambhan...sbb nsi klau msuk msti muntah smpai la saya berslin alhan tu ada...

saya pun macam tu juga. Normal, asalkan jangan biar perut kosong. Pasal perut kecik tu pun normal dan bergantung pada saiz badan kita juga

Normal, sebab saya awal2 mengandung pun macam tu. Saya ganti dgn mee/bihun/laksa. Asalkan jgn tahan lapar..

first baby sy mcm tu, yg 2nd ni belum ade alahan lagi, masa first baby sy tukar pada buah,sayur,,sebb karbo semua xboleh masuk

sama lah. bahkan bau nasi menggelegak pun tak boleh sampai la 7 bulan. lepas habis alahan baru nampak sikit perut.

normal sis , saya sampai nak masuk 3 bulan tak nak makan nasi . tapi lama lama selera tu akan datang balik .