Sekadar nak meluah

Saya agak terkilan sikit mil cakap anak saya ni malas. Anak saya baru 4month. Haritu masa anak saya 3m, mil agah anak saya suruh cepat meniarap. Tak lama lepas tu anak pon dh pandai meniarap. Tapi bila dh meniarap mil kata anak saya ni malas dan lambat sbb belom pandai mengesot kehadapan. Dia bandingkan dengan anak jiran belakang yang dh pandai mengesot 🥹 saya sebolehnya nak jaga emosi dan taknak stress sebab menyusu badan. Saya duduk satu rumah dengan mil. Doakan saya yaaa 💪🏻

8 Balas

Baby 4 bulan badan blm kuat lagi jdi wajar baby blm pndai itu ini. Baby sy 4 bulan meniarap pun blm boleh g. Smpai nangis sbb taknak. Tpi sy tak pksa sbb tulang baby masi lembut n sy tnggu smpai anak btl2 da ready. Slow2 ta ajar dia. Nasihat sy. Awak ibu dia jdi awak tahu pa yg terbaik untuk anak awak. Mang la dia tu mil awak tpi yg ibu tu awak. So awak iya kn jer pa dia kata. Tpi jangan masuk kan ke hati n pikiran awak. Awak tahu yg terbaik untuk anak awak so buat cara awak jer. Jngn kerna org lain tia kira dlm klngn kluarga sndiri ke anak awak jdi sesaran sbb nak puaskan hati org lain. Jaga diri sndiri n anak awak. Yg kuat ya mom

6mo ago

Sama2 kita kuat sis 🤍

aku da lali dgn org tua acah faham baby sebab dia anak 10org cucu seribu . penah jugak sound mil sbb masa anak 2bulan dikata anak malas sbb asyik tido je tknk main . skali skng anak 4bulan asyik nk org layan je tahu pulak penat ko . hahahha .. btw anak saya 4bulan belum pandai pusing meniarap . klau kita niarapkan dia ok je dia kuat je . pusing tkpandai lagi .. kalau rasa nak jwb , jwb je sis . pandai2 sikit koner jawapan tu halus tp padu .. jgn sakit hati sorg2 , bg dia sakit hati skali .. 😂 geram tau ..

6mo ago

sngguh 🤣🤣

Orang tua memang gitu mommy, semua nak dicomparenya. Kalau ada 10 orang cucu, dok compare cucu sana sini. Anak jiran belakang rumah, belakang taman, cucu kawan marhaban, semualah terbaik. Ntahlah wak, sabo jelah. Saya pernah kena juga dia cakap anak lasak pastu saya cakap "lasak macam bapak dia" hahahahaha padan muka. Anak dia pun susah kita nak jaga, sibuk dengan anak kita 😂😛

6mo ago

Hahahhaha ni kelakar 🤣🤣

Apo 4 bulan dh mengesot. Mak2 kita ni sebenarnya dia bkn cakna pn umur baby. Yg dia tau baby semua dh boleh makan, dh boleh jalan. Dia ingat baby after setahun je. Yg kecik2 dia tak ingat pn sbb tu dok sebut lmbat2. Bgtau je kat dia baby kecik lagi. Kalau dia xfaham jugak sis pekakkan telinga

6mo ago

btol stuju tu🤣🤣🤣

sy dgn husband sllu gak gurau dgn anak cakap apeni adik malas ni nak pusinh badan. kitorg okay je gurau gurau cmtu. tpi kalau dengar dri mulut org mmg terasa jugak. baby sy 4 month blom meniarap . relax sajalqh. strss gak kan duk dgn MIL ni makan hati betoi

6mo ago

Betul tu. Sabar jelaa

ckap je, perkembangan setiap orang x sama.... jngan banding2 kan, x baik...sis kene tegas bab ni, & pantau anak... walaupun serumah, x bermakna semua kene sma serba serbi😅semua nk dibanding kn...

Abaikan, pandang kedepan sis. Jgn stress2 nnt susu takde ada lg yg dia nak kondem. Perkembangan baby lain2 ada cepat ada lambat. Kita raikan je. Asalkan masih ikut saranan kkm

usia anak kita sama sis . ank sy lagi la kepala pon belum tegak sepenuhnya masih lembik lagi . lambat atau cepat takkesah yang penting ank sihat💪🏻