BABY 7 bulan HANYA MENGESOT ?

Hi ibu2. Normal tak anak belum pandai merangkak / duduk sendiri tanpa bantuan ? pandai meniarap mengesot shj. pls bantu#firstmom #seriusnanya #pleasehelp #bantusharing #firsttimemom

2 Balas

awak boleh stimulate sensory baby. utk baby merangkak. boleh search dkt you tube😊. mcm sy masa baby sebulan sampai 3bulan sy byk buat tummy time. 3bulan++ baby dh boleh meniarap sendiri dn agkt kepala. 4bulan++ sy ada stimulate sensory baby utk mengesot dn merangkak. baby mcm more to merangkak terus. 6bulan++ baby imbang badan dlm kedudukan nk merangkak. cuma mcm dia gayat. 7bulan dh boleh merangkak. sekarang ni baby gian nak berdiri pula. tengah fasa dok pegang tiang, besi buai nk berdiri😅. duduk pon sy ajr slow2.

8mo ago

inn shaa allah xlama anak awak pon mcm tu juga❤️🌻. jgn stress tau. keep support baby awak❤️. sama2 awak

Ok je..anak sy mengesot laju betul..11 bulan baru merangkak..

8mo ago

Alhamdulillah kalau ok . sy konfius sbb firstmom, orgtua pun jauh nak mntk guide . 🫶🏻 tq feedback