Perkembangan baby I0 bulan

Baby saya baru masuk 10 bulan, berat 11.5kg, baby boy, belum pandai merangkak, tapi boleh mengesot laju bergerak merata. belum pandai duduk sendiri tp bila saya bagi duduk boleh duduk lama n boleh jatuhkan badan untuk meniarap, baru2 ni saya perasan dia boleh buat posisi merangkak tp masih jatuhkan punggung n pilih untuk mengesot. Normal ka masih belum pandai duduk sendiri ? Any tips untuk bantu baby duduk sendiri. Terima kasih

2 Balas

Normal.. Boleh latih lagi. Ibu bapa Sama2 merangkak masa bermain dgn anak . Untuk latih duduk, kerap pangku anak semasa makan, dll. Letak anak di bantal dan buat kubu kiri kanan..

normal , baby sy 10bln pun baru boleh ddk sndri and merangkak , tp dia lebih suka mngesot 🤭 xlame lps tu dia suke berdiri pulak ,

5d ago

Sis nak tanya anak sis boleh tepuk tangan umur berapa ya?