Siapa pernah claim myCRS dkt shop*e? Korang claim kedai mana?

Saya ada tnya satu kedai ni dia kata skrg x leh claim katanya line bz la. Seller susah nak cek la.. Baru igt nk beli dkt dia cara dia jwb mcm xnak layan je...xnak cri fizikal store sbb hrga sana mmg mahal.. Dkt shopee dpt jimat skit.. Cuma kecewa dgn seller td.. korang ade x nma seller yg ok.. Naik claim car seat.. Xnak brand 'my little one' sbb pad yg nmpak gelembung kiri kanan car seat tu dlm dia kosong. Dan seat dia tipis..

10 Balas

Memang betul line mycrs tu tengah busy. Saya rasa saya tahu kedai yang mana satu mummy cakap ni. Kedai tu busy jugak rasanya sebab mereka run dekat tiktok jugak. Selalu buat live dekat tiktok. Saya beli dekat kedai Ola Ola Baby brand Crolla. Chat je seller dia minta hantar IC ibu dengan surat beranak anak. Mula2 takut jugak. Tapi saya buat palang dekat both documents. /kegunaan mycrs/ dah dapat claim 150.

Ada senarai Kedai walk in dlm mycrs tu. dia ada listkan. walk in Kedai mmg Mahal kalau nak dapat ikut kriteria Kita.. kalau online kne cri btul2.. MCM sy dua2 sy ambil yg brand little one Tu Sbb takde masa nak g kedai.. xjumpa Pula yg subsidi kt shopee ni selain little one.. kalau mcm Tu mmg kne walk in Kedai..

sy dh beli kat shopee.. brand crolla. nama kedai VERY IMPORTANT BABY. Kedai tu bnyk cawangan. nk beli walkin pun boleh. tpi sy beli shopee . sy chat dia tgh malam. masa tu line tak busy . dia mntk ic je . pastu dpt voucher 150 sy terus beli. best sbb pad dia pun tebal. car seat smpai elok je tak de rosak .

Benda mahal nie biasa nya saya nak tengok depan depan. Ada kedai yang offer utk kita demo carseat utk letak dkt kereta. Macam manjaku tempat saya. So boleh la adjust2 tengok mana yg sesuai. Puas hati. Tambah duit mmg iye tapi saya ok je sebab nak anak selesa.

sy ni jenis cerewet klu ada apa2 kerosakan 😅. x berani ambil risiko beli kt on9. sis try google wakil jualan paling dekat dgn kwsan sis.

Saya pergi dengan suami siap print surat menyatakan dapat myCRS dan salinan kad pengenalan, jadi kedai tu x byk soal, terus claim je

11mo ago

Bagaimana mohon?

quinton. xpon pegi je manjaku. boleh redeem kt sana. lagi sng. seller dkt shopee kebykn nya mmg x nak lyn crs ni.

11mo ago

ok je. tgok la brand apa, jenis mcm mana yg kite nak. kalau nak yg sampai age 12y tu dlm 699 sebelum crs. kalau yg takat sampai age 3 4 tahun ade yg 399 499. yg jenis carrier dlm 199. kite yg pilih. nak isofix ke yg jenis carrier ke jenis adjustable ke. hrga semua depends yg jenis die.

Hi sis.. sye pun kne mcm tu.. mgkin btol line tgh sibuk skg.. so sye plan nk try mggu dpn..

11mo ago

Saya upload gambar muka depan buku pink

Ada kedaii yang murah sis, saya pun claim walkin je senang tengok depan2.

11mo ago

tgok la mcm mana yg awk nak. kalau nak yg quality yg 100% bagus mmg la mahal. mcm quinton crolla koopers. sye beli sweet cherry kt manjaku last year rm99 je byr lps claim crs tu.

Koopers pun okay