Car seat bayi

Hai all mommy.. nak minta tips macam mana tak nak bagi anak nangis bila dalam car seat ye? Saya dah letak mainan gantung, bagi mainan dia main pun still x jalan. Saya terpaksa bagi screen time with phone tengok bear baby sensor. Kadang dia senyap. Tapi x lama tu dia akan nangis juga. Kalau boleh saya x nk bagi dia tengok phone n nak bagi dia Selamat duduk dlm car seat. Skrg car seat saya letak depan n kena main dengan dia. And yeah I know it's not safe so that's why I'm here to minta tips Dari semua. Sbb saya paling risau keselamatan dia. Dia kalau nangis mmg nangis yg boleh tenggelam suara. Kadang terpaksa berhenti untuk tenang kn dia. Perjalanan x jauh pun sbb hantr ke rumah pengasuh je.

3 Balas

Anak sy start dduk dlm carseat umur 3m sbb nak hantar ke nursery.. Utk mggu pertama menangis sbb nak tido.. Tepaksa pujuk berhenti skjp lps tu smbung lagi perjalanan.. Sy letak cermin yg khas utk baby tgok muka tu skali dgn gantung toys.. After 2 weeks ok sudah, kdg2 je mau nangis bila nak tido tp most of the time die akn tgok cermin-toys tu lps tu terlelap. Mommy bolh cuba ltk cermin tu ya. Sy ltk carseat di bhgian dpn jgk sbb itu je cara baby rase dekat.

baby umur brapa? kepala dah tegak tak? takut car seat tu menegak sgt dan tak ada sokongan untuk kepala dia semasa kereta bergerak. ini terjadi kat anak saya lah, saya ingat cabut cushion kat kepala tu nak bagi dia selesa, rupanya dia lagi tak selesa & carseat kena menyandar sikit bagi dia selesa. setiap 1-2jam wajib keluarkan baby dari carseat. sebab takut dia lenguh mcm kita jugak...lama2 duduk dalam satu tempat pun penat kan? 😁

since newborn dah biasakan dalam carseat ke, atau baru je nak duduk dalam carseat?