Bayi tidak membesar dalam kantung

Saya ada tengok tiktok. Ada doktor ni share tentang patient dia. Patient dia datang scan. Kantung berusia 9 minggu tapi janin dalam tu berusia 6 minggu. Doktor tu kata kandungan tu tidak menjadi dan akan gugur. Saya nak tanya ada tak ibu-ibu ada pengalaman yang sama? Apa tanda-tanda dia ya? Saya paranoid betul sebab pernah ada sejarah keguguran ni 🥺 semua benda saya risau. Btw saya sedang hamil 8 minggu, last scan pada 5 minggu dan appointment buku pink saya lagi 2 minggu. Saya nak scan banyak kali pun risau, MIL dan mak saya tak bagi saya scan banyak kali takut affect baby katanya.

17 Balas

Scan banyak kali tak ada effect pada baby pun. Pengalaman saya kandungan tak memjadi tak ada beza pun dengan kandungan biasa. Dari segi alahan semua sama. Dari scan je boleh tahu kandungan membesar atau tak selalri dengan usia kandungan

https://vt.tiktok.com/ZSLhB47Xn/ Awk blh tgk tiktok doc ni. Doc ni kata tak membahayakan pun kalau nak scan kerap. Sbb dia takde cahaya yg blh effect baby. Tunjuk video tu pd mil dan mak awk

1y ago

Thank you sis 😍

saya takde pengalaman camtu cuma saya ada pengalaman scan 2 kali seminggu sebab kandungan berisiko. takde effect baby pun scan byk kali. ada duit, pergi je scan. takde masalah

Saya yg 5 bulan pregnant skrng pun masi paranoid sbab prnah keguguran. Awal2 tu mmg sngat risau la tp positivekan diri je. Saya scan pun setiap 2 minggu skali smpai skrng ni.

Saya paranoid juga, mmg scan tiap selang minggu nk tgk pkembangan

Takde prob kerap scan sbb bukan radiasi

scan byk kali xde mslh