Scan tapi tak nampak kantung

Pernah ke ibu ibu mengalami macam saya ? Tak risau sangat pun cuma nak kepastian, sebab saya yakin dia akan membesar dengan baik

Scan tapi tak nampak kantung
10 Balas

Sama macam saye.. mase 1st scan x nampak kantung . Then doc soh dtg cek lagi 3 minggu . Alhamdulillah skrg ni da nampak kantung n heartbeat. Kalau ikut size baru 6minggu. Tp disebabkan period saye x normal so saye kene dtg repeat scan lagi 3 minggu untuk confirmkn usia janin.. Untuk awak kene banyakkan rehat2 , jgn angkat bende berat2 jage pemakanan. Acid folic jangan tinggal. Saye selalu gosok2 perut n borak2 dgn baby walaupun belom nampak mase 1st scan.. stay positif tau ..

2y ago

Aminnn mudah2an bby ngn mummy sihat ya.. banyakkan rehat n makan makanan yg sihat tau ☺️

Sebelum ni pon ada orang pos. Better scan 8weeks keatas. Kalau awak rajin baca dan scrool awak akan jumpa jawapannya. Dan Kt tiktok byk dokter2 bagi suggestion berapa week scan itu scan ini. apa pun di doa kandungan dan momyy happy sihat. Mommy pon kena byk membaca buku, google, tnya org2 tua mengenai ibu mengandung. I’m happy for you. Congratulations 👶

2y ago

Saya scan dekat KK awak, kenapa KK scan awal sebab saya ada sejarah first pregnancy ectopic kalau lmbt detect boleh kene buang satu tiub lagi, but saya bersyukur nmpk dia selamat ada dalam rahim, Saya 7 weeks sepatutnya skrg tpi bila scan kali kedua nmpk kandungan baru 5 minggu pula hehehe itu nk tahu ada orang pernah alami jugak ke

kalau nak scan, better tggu usia 8w & ke atas. time tu mostly ibu2 dah nampak janin & jantung 🤗 kalau ikut saiz dalam gambar tu, baru 5w5d 🤗 jarang yg dah nampak kantung time 5w

2y ago

Ikut pada haid saya 7 weeks dah, first scan memang tak nampak (masa tu 5 week) after 2 weeks baru nampak (masa 7 weeks)

Sya pn sma scan mnggu lpas dh nmpk janin kecik je 6w1d blum ada hrt beat, mnggu dpan scan semula, doakn bby sya sihat ye mommys💕💕

InshaAllah. Memang awal minggu kantung nmpk kecik. Kena tnggu dlm 10-12week. Akan nmpk

Saya pun mcm ni. 5w6d. Dr suruh datang 2 minggu lagi. Jgn risau mommies 🥰

Sama sy sis,insyaAllah tak ada apa yg dirisaukan. Jaga diri.

2y ago

Saya 5 week 5 day baru nampak tapi saya bersyukur sangat dan harap dia membesar dengn sihat

5w mmg susah kit,,lg2 klo y perut tebal,,scan balik la dlm 8/10w

2y ago

Saya ada appoinment semula waktu 9 weeks nanti

normal sis.. insyaallah okay. take care ❤️

aah smlm sy br scan x nmpk lg kantung