Breastfeeding problem

Saya ada masalah breastfeeding. Baby tak mahu direct feed, so bagi susu formula jer. Saya try pump tapi dapat 1oz jer setiap kali pump. Kadang2 tak sampai 1oz pon. Anak ada kuning. So saya sedih sebab tahu susu ibu ubat terbaik utk anak kuning tapi saya tak dapat nak tolong dia

Breastfeeding problem
17 Balas

saya awal² pun macam tu.. susu tak sampai 1oz, berapa titik je,anak kuning pulak tu.. bidan suruh suami tolong urutkan belikat pastu susu ada lah start keluar sikit² boleh dapat 1oz kalau pam dua² belah dada,pastu saya Cuba cara lain, amalkan susu kurma yang farm fresh tu, Alhamdulillah sekarang susu keluar banyak sampai kalau lambat susu kan anak atau pam susu nanti basah² baju jadi nya..yang penting bagi je anak melekap kat kita,nanti lama² badan kita sendiri tahu nak kena keluarkan susu berapa banyak and akan hasilkan susu ikut demand baby..jangan putus asa yaa