1 Trimester

Saya ada kemusykilan mengenai scan,bolehkah sy pegi scan slepas buat ujian kehamilan dirumah? kalau ikotkan kalender kandungan sy 6week6hari..

16 Balas

blh nk pegi tp xnmpk ape sbb kecik lg. doc slalu saranlan untk scan 8 weeks ke atas

Awal lagi nak pergi. Nanti kalau pergi pun tak nampak lg. 7w keatas boleh dh pergi

lebih baik tggu 9 weeks sis. 6 weeks tu macam terlalu awal, nanti tak nampak.

saya 7week scan smlam dh ada jantung dgn janin kcik scan swsta .

boleh je scan bila2 xde masalah. nampak apa tu wallahualam

Tggu 2 minggu lagi