Macam mana tanda spotting implantasi?

Saya ada keluar darah dua hari Lepas 14 Dan 15hb tapi tarikh untuk haid lambat lagi..darah tu hari pertama warna merah pekat dan sedikit je..lepastu keluar warna merah muda cair setitik dua je..itu kemungkinan spotting sebab hamil ke? Tapi saya cek upt negetif je..haid sepatutnya datang 25hb..

7 Balas

Kalau ikut pengalaman sy, darah implantation keluar warna brown selama 2-3 hari tepat masa hari due period. Lps tu stop. Kalau keluar darah spotting warna mwrah sebelum period & stop means mmg darah nak period. Tak lama lepas beberapa hari, kadang2 lebih seminggu period tu datang betul- betul. Ni sy punya pengalaman sendirilah😁 Apa-apa pun monitor je dulu ok.

Ke waktu tu sis ovulation? Masa awal kawen dulu hormon saya sangat tak stabil. Kadang masa ovulation pun ada keluar lendir darah sikit. Saya jumpa dr and dr kata waktu ovulation pun boleh je keluar darah sikit macam sakit baki period atau darah lama.

spotting boleh jadi macam2 sebab sis. just rekod, dan monitor. kalau kerap jadi, nanti jumpa doktor bagitahu ada spotting luar waktu period, doktor akan check puncanya dari mana.

6mo ago

😰moga takde apa2 la..tq sis

macam spotting je sis...xapa sis sebab belum lepas tarikh period lagi kan...kadang² kalau awal sngt check xdpt nak detect lagi ...

6mo ago

ow..yeke sis..tergerak hati nak cek upt sebab dua tiga harini asyik loya je bangun pagi..cepat letih..moga betullah spotting sebab memang rancang untuk anak no.2..

sis mcm mana skrg preggy ke..sbb sy skrg sama mcm situasi sis

4mo ago

tak pregnant..dua minggu Lepas tu period datang..tapi alhamdulillah Bulan seterusnya dah lekat

mcm spotting je.. but keep pantau

maybe ovulation kot