Beza darah period atau spotting

Nak tanya saya ada keluar keputihan berwarna brown dan sedikit darah cari warna merah. Itu darah period atau normal tanda hamil?

5 Balas

Sis better buat upt test utk confirm kan kehamilan. Kdg2 susah nak bezakan darah period and implantation bleeding. Normally implantation bleeding warna brown and sikit je selama 2 to 3 hari at least. Biasanya berlaku selepas missed period ataupun kehamilan pd minggu ke 7 atau 8. Period juga start dgn warna brown ataupun warna pink and then bertukar kpd warna merah. Buat upt test ye😊.

2mo ago

saya dah missed period .. ni minggu ke 2 dah sepatutnya datang 3hb feb tu.. then sekrang keluar lendir darah masa buang air kecik ja.. tapi sikitt sangat masa cuci.. then dah xdaa.. masa hari ke 7 sepatutnya period minggu lepas saya ada juga bleeding tpi 3 hari ja warna pink.. minggu lepas check megatif lagi.. scan pun belum nampak apa2 .. hopefully ada rezeki

Hanya akan tau kalau buat UPT. Kalau saya period, sehari sebelum akan spotting brown dan pink sikit sikit. Hari berikutnya akan bertambah dan jadi warna merah. Sis tunggu besok la, kalau dah jadi period warna merah tak payah check UPT. Kalau tak, tunggu beberapa hari lagi check UPT. Paling accurate check UPT bila dah 7 days missed period.

Spotting tk semestinya tanda pregnant, kalau delay period buat upt je.

Sah mengandung ke? Cek upt dlu

upt