Berapa banyak barang baby kene bawa ye (NICU)

Hi.. saya ada GBS dan darah O.. saya agak2 anak memang kene tahan NICU.. hopefully tak lama.. tapi kalau anak kene tahan lama, baju baby yang kene tinggal dekat hospital berapa banyak ye? Contoh kalau baby kene tahan seminggu kene bagi satu mencukupi atau dalam dua tiga pasang sahaja? Ada lagi tak keperluan selain baju, pampers dab wet tissue yang kene tinggalkan? Terima kasih

2 Balas

ank 1st dlu gbs +ve n darah 0 pekej premature sblom brsalin xsempat antibiotik so lpas brsalin ank kne tahan on antibiotik 24jam lps tu dh ok ... ank kne tahan lame sbb berat xcukup je 1.4kg so kne taham sampai 1.8kg kuning 22@24hari cmtu ank kdua sblom brsalin sempat antibiotik so lps brsalin dh xkne antibiotik hrini brsalin esok dh discharge .. kuning smpai 29hati xkne tahan just ulang alik klinik jela cek kuning now 3rd baby nti 35-36w cek gbs lg n msuk ubat n dh remark utk antibiotik sblom brsalin https://chat.whatsapp.com/FePISVxmiCVFZ3Y3DM03L0 Group kehamilan 2023 💟

Anak saya keluar masuk nicu hampir sebulan, apa yg perlu cuma pampers, wet tissue dan buku baby itu saja, baju tak perlu sebab dia pakai baju hospital. Masa discaj kena bawa baju. Setiap kali dtg visit utk breastfeed saya bawa stok susu sekali letak dalam milk storage plastik tu jadi nurse tak payah nak simpan bekas susu boleh buang je.