Sakit belakang

Hye saya sekarang 27 minggu, normal ke sakit belakang sebelah kanan sahaja. Kalau baring mengiring sebelah kanan, sakit tak terkata 🥲 Kedudukan sakit seperti di tulang rusuk sebelah kanan, tapi bahagian belakang. Adakah disebabkan saya menampung badan menggunakan kaki sebelah kanan sahaja ketika berdiri? #bantujawab

7 Balas

Normal sis. Saya pun tengah rasa. Rasa nak putus pinggang ni. Takyah cerita laa pasal postur semua tu. Saya memang jaga postur and buat segala jenis senaman and regangan. At one point kalau dia nak sakit, akan sakit juga. What i do is, baring telentang for 2-3 minutes. Jangan lama sangat sebab bahaya for baby and susah nafas. But somehow nanti akan rasa much better. Try laa. Sebab different body different way kan. Semoga sis tabah🤝🏻

saya pun mcm sis...bukan setakat sakit blkg..tapi pinggang dan kdg2 bahagian perut...tanya dr..dr kata normal kalau byk sgt mengiring belah yg sama...atau terlalu byk guna anggota belah yg sama... sis cuma regang² kan badan..kurgkn guna belah yf sakit pulak.....saya cuba..ada kurg jugak...pastu ada 1 masa tu sakit sgt2 badan..saya ambik jer sebiji paracetamol...mandi air suam²...lega sikit...

Baby boy k? Sbb sy pn sama mcm awk sakit belah kanan..org2 tua kata sbb baby boy, baby boy mmg suka dduk belah kanan.. Sama mcm ank first dlu.. Skrang pn ank second scan baby boy..mmg sakit belah kanan

Maksudnya time berdiri sis lebih menekan ke arah kanan bkn ke kiri..boleh jdi jgk la tu punca ..xpon lepas ni next checkup blh tnya Dr/nurse

assalamualaikum 26 minggu kaki sudah bengkak normal ka...macam masih awal ja kaki saya bengkak..

2mo ago

duduk pon bengkak minggu depan baru ada appoimen doc..kaki rasa sengal2 je bila jln time bengkak ni

sya pun bnyak rasa lengguh belah kanan.

2mo ago

normal la ni kan mksdnya 😬 mcm mana nak elak / bagi tak lenguh sgt eh 😅

Kaki kiri buat apa masa berdiri?

2mo ago

*menggunakan