Susu badan

Saya ada anak 3tahun tahun ni masih tak berjentinsusu badan ada cadangan tak macam mana nak kasi berhenti susu badan dan skg sy tgh petnen anak ke3 6week

1 Balas

mcm sy dlu ank alami.effect dr vaksin yg sy ambil.sy trpksa berhentikn ank mnyusu bdn time2 tu juga..nk2 ms tu umo dia pun dh 2 tahun 1 bulan...sy amik asam jawa paste tu letak dkt nipple..bila dia nk isap rs masam sy kata susu dh basi sbb dia dah bsr..jd stiap kali nk susu dia rs..bila asyk rs masam je lelm dia giveup xnk nyusu dan minum air kosong je .husben kena bg kerjasama juga tuk layan ank bg anak lupa2 tuk nyusu bdn..memula mmg ank akan merengek merajuk sbb xdpt nyusu..nk susu je suruh husben bncuhkan dlm cawan..sbb dgn cara.itu kita.dpt bg gap diri kita dgn ank..dia merengek pun nnti dlm sminggu dua je..lepas tu dia dh blh adapt n ok..in shaa Allah .jgn ptus asa k..fightimm✊🏻🔥mg dpmudahkan segalanya aamiin