cerai susu badan

maaf sy nak kepastian , salah tak kalau sy ceraikan susu badan awal ? anak sy baru 15bulan , sebabnya skg fasa anak sy asyik nak mengempeng , sy rasa penat sangat , dan sy tgh usaha nak cari keja , dan apa perlu sy buat ya ? anak sy dia reject semua susu walaupun susu kotak fullcream

5 Balas

Tak perlu cerai kn susu, tapi ceraikn tabiat mengempeng, ajar ank tido sendiri. Berapa kali awak bg ank susu fullcream tu? Ank sy pun awal2 kurang minum susu full cream. Nk mengempeng je, pg dia reject, ptg try lg.. 1 bulan juga nk bg dia terima susu full cream tu. Tp apa2 terpulang pd awk. Awk buat yg mna yg awak rasa terbaik utk diri & ank. Xde yg slh & betul.

8mo ago

Hmm betul.. Memang ada sstgh ibu okay dgn mengempeng, tapi sorry, saya memang takboleh 🥹 Ada backpain yang agak kronik, mula2 nak ajar memang susah. Sebab dia nangis kan, tapi lama lama Insya-Allah anak akan faham. Sekarang dah bf 2x sehari je, pagi dan malam. Selebihnya susu full cream, ni pun banyak brand cuba. 🥹

ikot awak. sebab awak yg melalui nya. awak yg rasa struggle tu. jgn fikir apa org kata. lagipon susu bukan lagi keperluan utama baby bila dah setahun keatas. boleh byk kn nutrisi dlm pemakanan baby awak. pastikan baby dpt carbo+protein+fibre yg lengkap dlm daily pemakanan baby awak

Terpulang… klu bf seelok² nyer umo 2 tahun baru dicerai kan… tapi nk sgt.. cerai kan segera… awk letak benda² pahit or masam dekat nipple tu… cara saye dulu² mcm tu lah… setiap kali ank awk nk.. letak kan benda pahit or masam.. selamat mencuba…

Bg sye, kputusan tu tpulang pd sis.. bdasarkn bacaan dlm grup nie memg x mudah nk cerai susu.. mental kne kuat & mkn mse juga nk bg baby biasa..

Sis mmng urgent nak cari kerja ke? klu dpt bg dia susu ibu 2 thn lengkap mcm disyorkan dlm islam. Tp apa2 pun sis lebih tahu keadaan sis.