Sembelit dan keluar cecair kuning

Saya ad mslh sembelit yang sgt teruk,kdg2 sminggu tak membuang lgi😢😢stiap kli sy nak membuang sewaktu dduk mesti keluar cecair kuning or lebih kurang keputihan dri faraj,tpi tak pasti laa cecair apa..Bahaya ke tak? Cecair yg keluar sgt banyakk .sy skrng preggy 9w Klau boleh suggestkan mcm mana nak elakkan sembelit ni

18 Balas

Minum air masak byk2, mkan byk buah. Better pergi cek dlu. Ghisau ada masalah lainn

sis.. Dr sy syorkan ambil duphalac jika 3ari xmmbuang.. dn pump edema jika perlu..

tpi kalau dh sampai keluar cecair banyak tu better gi klinik

makan buah betik masak ,pisang ,banyakkan minum air

makan buah n minum air masak yg banyak..

Pergi klinik dan dapatkan nasihat doc awk.

amalkn minyak kelapa dara sis

keputihan tu