Ubat kuat rahim

Saya 6w2d, 2 hari lepas saya ada kluar spotting tapi saya trus pergi emergency. Dr scan masih nampak yolk sac, belum nmpak janin. Dr pakar kata dia akan bagi ubat kuat rahim, tapi bila mereka bawak saya semula ke emergency, dr dekat emergency ckp takde ubat untuk saya. Bila saya ckp dr pakar kata saya akan dpt ubat, mereka masih ckp takde ubat. Selarang ni saya keliru, perlu tak saya ambil ubat kuat rahim. Mohon bantuan. Sbb ni 2nd pregnancy, 1st pregnancy pernah gugur.

1 Balas

awk ada dpt kertas slip ubat dari dktr yg scan awk? klu takde, means xde ubat. and setahu sy gov hsptl xbg ubat tu klu pregnant awl trimester. sy 2 kali gugur, pegi hsptl xpenah dpt ubat tu. pergi swasta baru dpt.

2mo ago

mcm sy dlu kerap spotting. p hosp 5w, 7w, dgn 9w sbb spotting. time 9w bru dy bg duphaston ubat kuat rahim tu. dy kata bila dh nmpk jantung baby bru leh mkn ubat tu