Tanda bersalin on off

Saya 39 mggu 3 ari.tnda contrction n mgeras mcm xde tp segugut tu rsa sgt setiap bpe kli rsa je...tp biasa waktu subuh .. mlm nk tdur sakit nk bgrk kt ari2..ni bgun je rsa..tu tndanya ke .dh kne g hospital ke..?

2 Balas

sy sama la dgn sis...sy 38w1d , mengeras tu memg lah tpi dlm 6,7 kali je sehari.tu memg dri mggu² sblum ni pun mcm tu.yg kita sama tu time mlm nk tdur smpai subuh.sakit ari² n mmcm sggugut.siang hilang.🙃😅. sy skrg pantau contraction tracker n kicks baby.sbb masih xde tanda.di siang hari masih cergas 😂

Kalau rs senggugut+sakit pinggang tu contraction. Rs dia mula2 ok boleh tahan n ada gap lama tp makin lama makin kuat. Selalunya akan amik masa few hours jugak utk bukaan penuh.