Ada sesiapa tahu ke kalau AC punya ukuran dalam ultrasound kecik apa effect dekat baby?

Saya 34w, Dr bgtau baby saya ukuran AC 278 dan kecil. Berat pula 1.8kg je. Dia takut baby iugr. Ada sesiapa boleh nasihat atau kongsi dgn saya berkenaan ini. Macam mana nak bg ukuran AC bertambah? Biasa baby 34w, 1.8kg, in 37w berapa ya berat dia? sebab saya kena induce 37w..

3 Balas

normal doc akan akan advice repeat scan in 2w and if mendatar and iugr doc akan terus advice bersalin. sy masa 35w scan baby 2.5kg pastu within seminggu lebih sy banyk makan protein and carbo plus susu at 37w scan baby 3.3kg ni weekend nak pergi checkup lagi at 38w. semoga sis dipermudahkan and baby baik2 shj ❤️❤️

6mo ago

Ukuran perut kaki kepala yg lain semua ikut ukuran 35w ke? maksudnya berat je ya yg low

HC-ukur lilit kepala FL-panjang tulang kaki AC tu rasanya perut dia. tengok growth chart baby,,kalau mendatar kemungkinan baby iugr. nak ikhtiar boleh minum susu atau makan benda manis macam kurma ke ..kalau ibu takde gdm la

mungkin tak naik sampai 1kg