Berapa ukuran AC waktu Dr ultrasound in 34w?

Berat anak saya 1.8kg, 34w, AC ukuran Dr kata kecik sangat, 278 je. Dia kata baby mcm struggle nak dapat nutrient. Boleh ke berat normal balik? Ada tips ke nak bagi AC normal and berat normal. Saya risau, saya first mom.

3 Balas

klu placenta matang terlebih awal, mmg bby sukar dpt nutrisi dan menyebabkan bby struggle di dalam. berat normal utk 34w is +/- 2.50kg.

Sy haritu mcm tu. Alhamdulillah skrg dh ok. kerapkan minum susu dan makan malam. Lebihkan protein. In shaa Allahh

34w patut berat 2.3-2.5kg. cuba mkn badam, susu, yougurt, buah dan sayur byk2