Berat naik .

Saya 30w , hritu cekup berat naik 2 kg lebih . Kene marah dgn doc . Doc bgthu kalau naik lg , kene buat bp . Sy dah mnum air gula 2kli . 12w n 28w . Kalau berat naik lagi . Knee mnum air gula lg ke atau cek bp je ? Ritu bacaan sy alhamdulillah normal . Cuma berat sy naik bnyk . Sy cekup stiap 2mggu skli sbb hb low . 2 mggu skli berat sy naik bnyk . Doc pesan bole naik 0.5kg je . Sblm ni berat sy naik 1kg gitu je . Masuk trimester 3 . Naik byk pulak. Berat sy sebelum pregnant 36kg je .skrg 47kg . Tggi sy 159cm . Mmg tak boleh ke naik bnyk ? Sy kerap lapar . Takkn sy nk tahan lapar pulak tp biasa sy lapar sy mkn benda ringan je . Nasi pun biasa tgk mood . Kdg sy mkn tghri/malam je . Ada tips tak biar jangan berat naik sgt . Susu pun sy tak minum sgt .#firstmom #seriusnanya #bantusharing

61 Balas

Sy sebelum pregnent 56kg pastu alahan dekat 3 bulan xmkn hanya minum susu dan air kosong jer. Lepas tu buka buku berat 50 kg, next check up naik xsampai 1kg sebab masa tu masih xblh nk mkn nasi lepas masuk 24w selera mkn ada balik tu pun mkn nasi 2 kali sari seduk lebih jee kudap2 buah2an atau susu. Next check up 26w naik 4 kg terkejut kena bising dengan nurse pastu kena repeat minum air gula dengan buat Bp. Urmmmmm sy rasa normal bagi sy sebab sebelum ni berat sy dah 56kg yg time buka buku tu berat masa alahan teruk sampai turun 6kg.netah laaa malas nk pening2 just enjoy the moment. 😇