Berat naik .

Saya 30w , hritu cekup berat naik 2 kg lebih . Kene marah dgn doc . Doc bgthu kalau naik lg , kene buat bp . Sy dah mnum air gula 2kli . 12w n 28w . Kalau berat naik lagi . Knee mnum air gula lg ke atau cek bp je ? Ritu bacaan sy alhamdulillah normal . Cuma berat sy naik bnyk . Sy cekup stiap 2mggu skli sbb hb low . 2 mggu skli berat sy naik bnyk . Doc pesan bole naik 0.5kg je . Sblm ni berat sy naik 1kg gitu je . Masuk trimester 3 . Naik byk pulak. Berat sy sebelum pregnant 36kg je .skrg 47kg . Tggi sy 159cm . Mmg tak boleh ke naik bnyk ? Sy kerap lapar . Takkn sy nk tahan lapar pulak tp biasa sy lapar sy mkn benda ringan je . Nasi pun biasa tgk mood . Kdg sy mkn tghri/malam je . Ada tips tak biar jangan berat naik sgt . Susu pun sy tak minum sgt .#firstmom #seriusnanya #bantusharing

61 Balas

kita sama sis. berat masa buka buku 36kg je tinggi 158. haritu pon berat saya naik mendadak. terus nurse suruh check bp 3 hari berturut2. alhamdulillah result ok je. saya pon makan nasi 2kali je sehari. nurse cakap kalau gap makan jauh sangat boleh jadi kita makan terlalu banyak bila time makan tu. tambah pulak kalau kita jenis kurang buat aktiviti. so nurse pesan kalau nk makan kena makan sikit tapi kerap

11mo ago

sy mkn skit tp kerap . jdnyaaaaaaaaa berat naik 🤣 entahlahh . mgkin hormonn pregnant sbb sblm pregnant . mmg sgt susah nk naik berat walaupun mcekik tak ingt dunia .