Berat naik .

Saya 30w , hritu cekup berat naik 2 kg lebih . Kene marah dgn doc . Doc bgthu kalau naik lg , kene buat bp . Sy dah mnum air gula 2kli . 12w n 28w . Kalau berat naik lagi . Knee mnum air gula lg ke atau cek bp je ? Ritu bacaan sy alhamdulillah normal . Cuma berat sy naik bnyk . Sy cekup stiap 2mggu skli sbb hb low . 2 mggu skli berat sy naik bnyk . Doc pesan bole naik 0.5kg je . Sblm ni berat sy naik 1kg gitu je . Masuk trimester 3 . Naik byk pulak. Berat sy sebelum pregnant 36kg je .skrg 47kg . Tggi sy 159cm . Mmg tak boleh ke naik bnyk ? Sy kerap lapar . Takkn sy nk tahan lapar pulak tp biasa sy lapar sy mkn benda ringan je . Nasi pun biasa tgk mood . Kdg sy mkn tghri/malam je . Ada tips tak biar jangan berat naik sgt . Susu pun sy tak minum sgt .#firstmom #seriusnanya #bantusharing

61 Balas

sye bkak buku berat 45kg.. last checkup sblum bersalin 59kg.. stiap bln checkup ok.. nurse & Dr x ckp ape.. tips sye.. mkn brekfast, lunch & dinner.. in between snacking roti/biskut/kuih.. mkn sikit tp kerap.. nasi dlm 1 senduk tiap kali mkn.. lauk kne ade protein (ayam/ikan seketul), syur, buah.. Hri2 mnum air kosg.. air mnis mnum 1x smggu tu pun tyme klua jln je...

11mo ago

sy tatau sbb tkde scan lg . last scan 28w 1.2kg