Vagina gatal ,yeaat hijau , vigina bengkak

Hi saya 27w5d saya mmg ada gbs . Cuma start harinu vigina saya sangat gatal , ngilu . Biasa gatal dekat pipi vigina . Harini dekat tempat kencing tu ngilu and gatal . Nak nangis dri siang sampai ke malam . Tak selesa . 😭😭😭 Siapa ada pengalaman macam saya. Sampai kan yg tempat keluar air kencing tu bengkak ( ada benjolan ) . Peegi kk dia xdw bagi ubt pun. Keputihan hijau berbau gatal . Sangat x selesa

3 Balas

kalau dh positive gbs rasanya doc tak boleh buat apa just nnt nk dkat bersalin bru on antibiotics. sementara ni puan kne jaga makan betul2, manis2 tu semua kne off. bnykkn minum air, lepastu boleh rajin buat sitz bath kat area vagina tu utk legakan gatal. ambil yogurt plain dlm 3hari sekali, insyaAllah perlahan2 reda. kalau puan tak tahan sgt, boleh pergi klinik swasta terus.

Nanti awk try laa bt salt bath. Insyaallah kurang sikit.

awk bgtau misi x? ada refer dktr?