gatal di vigina

Hai assalamualaikum ibu2 preggy, saya mengandung anak pertama, ada pengalaman ke rasa gatal di vigina , gatal rasa nk garu tpi keputihan yang putih debu takda bila gosok2 mcm tu jadi sakit🥹 macam mana nk hilangkan ya 😭 seksa sngt sekarang gatal yakmat, mohon tolong jawab terima kasih 👏😭

3 Balas

buat sitz bath, tangas. kalau still gatal, bagitau je nurse minta nak buat hvs test. kadang keputihan tu ada kat dalam, tak nampak dari luar

mase check up bgtau nurse/doc yg rawat.. sy dulu pernah juga ade keputihan tp xgatal, doc bg ubat insert.. pastu selang beberapa hari da ok..

saya pun pernah kene macam tuh, terus pergi klinik ibu n ank cakap ada keputihan gatal dia bagi ubat sehari 2 dah hilang.