Senak/ketat perut

Saya 27w.. normal ke kalau lepas makan rasa senak atau ketat perut. Saya tak boleh makan/minum banyak. Kalau terlebih sikit je.. terus rasa senak atau ketat perut. Nak hilang rasa senak/ketat perut ni pun mengambil masa. Ada yang sama macam saya ke. Kenapa eh macam ni? Pelik bila tgk orang lain yg pregnant boleh makan banyak banyak. Tapi saya hanya makan portion biasa sahaja dah senak/ketat.

7 Balas

Saya pun 😂 saya sekarang 27w. Tapi since 23w dah selalu rasa senak macam terlebih makan tu. Then bila senak tu macsm berat sikit nak bernafas 😂 pernah sekali tu sampai pedih ulu hati and takleh nak bernafas 😂 sekarang pun still rasa perut senak tu.

3mo ago

Sama kita wak … rasa cm takleh benapas kadang

Ye sama saja perut kita kan ada baby ruang jadi sikit. Cekang perut lepas makan tu biasa. Jgn tidur selagi perut tak ok nanti susah nak bernafas. Macam saya kalu jadi perut penuh saya buat apa2 dan banyak berjalan lepastu baru dia turun dan ok perut

sy pun 27 mggu. sm...xblh mkn byk ckit msti perut rasa penuh dan senak..kena mkn ckit2..tp kerap baru ok. hehe.. dkt ari2 pun rasa skt..kdg celah kangkang pun rasa sakit 🥹

3mo ago

kalau kencing kotor masa kencing tu skt kan..tp sy x..kencing mcm biasa je..

due 15.9 .. kite sama sis.. lepas mkn ketat perut..bela tekan,mmg keras..nak brnafas pon dh xtau cara..hahahaahahah

Jgn paksa sis. Nti over pulak. Biar portions sikit asalkan mkn berulang.

sama tgh alami skrg,25week

Due 9/9 . Sama la sy pun senak

3mo ago

Sama tarikh due 😂