35 week perut tegang keras

sy dah masuk 35 week..perut rasa keras dan ketat normal ke..tapi bukan baby mengeras..cuma rasa perut rasa tengang sgt2..setiap hari tegang je..kalau makan lagi la rasa ketat..ada momy mcm sy x?

2 Balas

Sy 33w dh rse ketat mcm sore muscle lps buat abs workout. Baby tk mngeras aktif lg. sandar okay pulak rsenya. Mmg mkn lg terasa. Tu kjap2 sandar.

Normal kot sis sebab ruang dah sempit tu. Sy kalo makan mmg perut akan tegang. Amik sejam dua gak la nk jd normal balik.

12mo ago

itu la..baby gerak ok..cuma perut tegang je..kalau time baby megeras baru rasa sakit..ni perut tegang keras ja bila kita tekan