Supplement bantu untuk mengandung semula

Saya 20.3 baru ni sy dah follow up dgn hspital disahkan kandungan sy x jadi ,masa 6 week pregnant dan bleeding teruk,ada apa2 supplement yang bantu sy mengandung semula x ?

12 Balas

akak boleh try ikhtiar dengan kelapa bakar. saya Cuba ikhtiar dan aminkan doa² ustaz, 2 Kali buat alhamdulillah pregnant dah 5w3d, ttc 1y4m dan x1 miscarriage. Ada ustaz dekat Twitter(rawatan Islam almujahidin) tu ajar. InshaAllah, alhamdulillah dengan izin Allah saya pregnant.

2y ago

sy pn suka dgr dan aminkn doa2 dr ustaz tu

saya tak ambil apa supplement pon. just banyakkan makanan yg sihat , saya banyak makan buah. then makan folic acid . paling penting mental (emosi) kena ok. jgn risau lambat atau cepat ada rezeki puan insha'Allah. trust the proses 💪

So far yang saya tahu tak ada supplement macam tu. Saya lepas gugur baby kembar saya 22w6d. Sebulan lepas habis pantang lekat adik dia. Sekarang dah 32w. In sha allah ada rezeki puan. Jangan patah semangat ya !! ❤️❤️

2y ago

xpaka..klw lps gugur..sebulan lps tu kita mngndung balik...sy nk sngt mngndung balik..tp bila bca mcm2 risiko ni...jd cnfius

Saya beli Blackmores Conceive Well Gold dari Shopee. Agak mahal tapi senang nak ambil - 1 tablet & 1 capsule setiap hari. Ada folic acid dan vitamin lain. Kalau tak, folic acid saja pun okay.

2y ago

inshaAllah sy cuba amalkan , terima kasih share tips

Cuba try susu effetty yg Dr raihana tu.. Mg ada rezeki sis.. Doakan mg ad rzki zuriat untk sy jg ye..

Xde supplement pun. Sy cuma jaga pemakanan & jarakkan masa utk pregnant semula, bg dalaman pulih sepenuhnya.

2y ago

terima kasih ats nasihat

Try mamariam saya bleeding awl minum ne skrg scan bole nmpk da bleeding pn ok sdh

jaga pemakanan, amalkan gaya hidup sihat dan makan folic acid. tu je.

2y ago

terima kasih share tipss

Masa awk bleeding teruk tu ad rasa skit pinggang segugut teruk tak ?

2y ago

yaa sakit pinggang dan sakit dkt rahim mcm org perah kain tuu 🥺

Tak ada supplement. Jaga makan dan teruskan ambil folic acid.

2y ago

terima kasih share tips