Plasenta previa

Saya 13w+ . Sakit bhgn bawah tapi takde kluar apa2 bleeding.. smlm scan sb dah xselesa sgt abdomen.. sengal.. bila duduk tu mmg xselesa.. jadi senak.. ada sesapa yg mcm saya . Alhamdulillah baby dah scan details.. Apa perlu sy buat bg menaikkan kembali uri yg turun ke bawah (Low Lying)? Perlu ke makan apa2?-sy rsau😓😢

2 Balas

Sye 16 week scan doktor ckp uri dekat bawah. Tak bleeding tak sakit pon. Maybe sbb terlalu aktif and maybe sbb pregnant jarak dekat. So kena lah byakkan rehat. Next kena follow up.

Kalau uri dkt bawah memang kena banyak bedrest je. Tak boleh buat kerja berat semua.