BOLEH KE FULLY CHECKUP SWASTA TAPI BERSALIN DEKAT GOVERNMENT?

Saya 01/11/2023 ni baru start tukar tempat kerja baru. Saya pun baru detect pregnant. Rezeki ngam2 dapat masa nak masuk kerja baru. Kiranya saya taknak ambil cuti banyak kali pergi ke KK sebab selalu appoinmnt KK kan hari biasa. Boleh ke ye saya pergi swasta je sepanjang monthly check up baby tu?

1 Balas

Boleh. Just make sure yang buku pink swasta awak lengkap. Seeloknya cari private maternity clinic atau private clinic yang memang offered antenatal checkup.