Sy 35weeks , dua hari ni duk rasa mcm sengugut lepastu kerap membuang, harini pulak dah dua kali xjd

Sape2 pernah alami x masa 35weeks?

1 Balas

kerap ke sis? kalau kerap rse senggugut tu prem contraction. kena ke pac terus. Sy penah rasa. perut pulak mengeras tiap 10min sesekali. pegi pac rupanya prem contraction. semoga dipermudahkan

2y ago

prem contraction tu perut mengeras secara konsisten dlm jarak masa tertentu. contoh mcm sy perut mengeras tiap 10 min. berlanjutan lama. so sy terus ke pac nk dr sahkan prem contraction. beza false contraction dgn prem contraction. false contraction timing tk consistent. dlm 4 5 jam perut mengeras sekali. then selang 6 7 jam lgi, mengeras plk. prem contraction jarak masa perut mengeras tu consistent. mcm 10min sekali then 10min plk. kes sy kena jaga2 prem contraction sbb sy ada history anak meninggal dlm kandungan @33w sbb infection kuman. so 2nd pregnancy mmg kena jaga2 sbb sy ada gbs. high chance untuk bersalin prem. so gbs pregnant mom mmg kena jaga prem contraction ni.