Makin Naik bulan Makin mabuk

Sape yg mommies to be kat sini Sama pengalaman dgn sy... semua org sekeliling kata mabuk ni slowly hilan bila masuk 4 ke 5 bulan preg.. skrg ni sy dah 4 bulan preg.. tp Rasa loya2 Tu Makin kerap.. kdg nak minum air masak pon nak muntah.. give up Rasa .. nak nangis . Makan xslera sngt.. sy xleh makan ayam.. sebb memg akan muntah.. bila makan Benda lain.. kadang ok .. kdg muntah terok . Smpi Rasa xtau dah nak makan ape .. kdg makan untuk syarat je . Bagi baby xlapa walaupon tau end up nya buang balik... ni preg ke 3.. but paling teruk mabuk nya huhuhu can u please naikkan semangat sy.. ahahahahaha bukan mengada2 tp ahahaaha 5 month more to go . Uishh lama ase.. ahahahaa

5 Balas

saya nak kata makin teruk tu tak jugak sebab dari awal memang teruk mabuk sebab preg twins.. tengah menunggu jugak bila hilangnya mabuk ni sebab kesian ke babies takut tak cukup nutrisi bila asyik makan muntah.. tp tulah ada dgr certain org smpai nk dekat bersalin pun mabuk tak muntah.. harap kita tak tergolong dlm golongan tulah 🥺

8mo ago

hrtu g kk kan.. nurse kata tetap kena makan juga walau muntah.. sebb ade nutrisi tersisa walaupon muntah balik.. huhu tp Tu la .. makan muntah balik Tu xtahan.. skrg kalau ase terok balik muntah.. sy telan ubat tahan muntah . kalau x.. mmg muntah saja

alamakk, berdasarkan auntie2 saya bercerita, everytime diorang pregnant anak ketiga je mesti mual teruk sampai 9 bulan...... tak tahu la apa teori disebalik pregnant anak ketiga ni mesti mabuk nya kuat 😅😅 but you can do thiss mommy!! semoga Allah permudahkan everything for u!

8mo ago

amin tq kak

sy dr week 8 ke 17 dh.. tp ada benda mbaik.. tp ada yg kekal..muntah masih..mmg kna jaga makan..tp bole mkn skrg, dlu ssh sgt, skrg mkn pun x byk, x masok..

8mo ago

alamak .lamanya... sy ne dah masuk w14 . masih loya dan muntah...kadang rasa xlarat sgt dah...huhu...harap cepatla berakhir...

saya 16w tengah alami mual2 makin teruk dari 1tri. Kalau minum air kosong mmg rasa nak muntah, makan pun rasa mcm terpaksa

8mo ago

ee..risau plak..sy ne 14w... masih mual n rasa mcm teruk dari munggu sblmnya.. harap sgt cepat hilang..huhu

sy pulak makin mabuk trutamnya bila naik kereta. Kepala pun sentiasa rasa berat dan pening.

8mo ago

huhu nak g kk kne Naik kreta... kne tahan la ye ibu...