pengalaman paksa bersalin. 1st baby,takut 🥶

sape yg de pengalaman paksa bersalin, boleh x kongsikn mcm mn nk handle.. takut n seram sejuk .. 38weeks paksa bersalin sb gdm... 12/10 admit

5 Balas

38weeks kena induce ke? sy first baby pun kena induce jugak masa 38w&3d masuk pill. tapi sbb uri dah matang so baby tak dpt nutrition yg cukup dlm perut terpaksa bersalin awal. tapi sy bersyukur jugak kena induce wlupun org kata sakit tapi induce bagi cpt buka jalan, org lain tahan contraction kdg berhari2 yg kena incude ni beberapa jam je boleh bersalin dh. cuma sakit sikit kena kuatkan mental fizikal. yg penting sebelum induce awak makan bg ada tenaga and cukupkan rehat insyaAllah semua dipermudahkan.

9mo ago

terima kasih bnyk2, sb share pengalaman... xde pe cuma rasa takut .. tq so much

hehe mula2 rasa risau seram bila dpt tarikh serah diri. bila dah admit hosp.. postif selalu dan minta mudah urusan doa bnyk2 je yg tinggal. ank sy bru 11hari harini.. sy induce belon, dah induce bnykkan berjalan pusing satu wad. tak larat. tgh contraction baring hadap ke kiri tarikh nafas hidung hembus ikut mulut. selalu bertenang layan contraction , positif dan fikir baik2 saja demi anak . semoga mudah urusan sis 🤲🏼❤️

Kalau kena induce nnti lepas masuk ubat, sis bykkan jalan dan jln itik insyaallah cepat buka bukaan tu.. yg pntg kena mkn n minum byk sikit tuk bgi tenaga sis nnti.. cuma kalau induce memang sakit berganda sikit.. semoga selamat bersalin ya sis n doakan saya pun bersalin dlm minggu ni🤭 tgh tgu hari tak kluar2 lgi anak ke2

9mo ago

ok sure sis, tq so much for the tips oso... semoga sis pun bersalin safely ngn baby...

sama la dengan saya kalau x besalin lagi terpaksa serah diri 17hb ni.takut pun ada

InshaAllah ada bukaan tu nanti. amiin. doa yg baik2

9mo ago

tq so much