tompok hitam di leher? mmg hamil akan ade tompok hitam ke?

Sape yg ade tompok hitam kt area belakang leher, mcm sy? Sejak sy mula pregnnt haritu.. belakang leher sy kua tompok hitam.. tompok ni akan hilang ke lepas kita bersalin?? Atau masih kekal.. blh suggest x nk kena pakai krim sapu ke ape ke utk hilangkan..

21 Balas

Pregnant baby girl mmg mcm tu kata org..sama lh mcm sy punya, masuk 2nd trimester saya baru perasan area leher agak kusam Dan gelap sikit, saya ada tny nurse...nurse kata disebabkan hormon Dan pembawakan baby.Tapi mmg btol scan private baby sy girl...harap2 lps bsalin nanti kusam dkt leher tu pandai hilang sdri...rasa malu...takut org ingat tu daki🤭🤭🤭

Biase lps bersalin akn hilang sendiri. Akak dlu pun mse mengandung ank 1st n 2nd area tengkuk tu mmg hitam berdaki. Gosok pun mmg x hilang. Lps dh bersalin,slow2 hilang sendiri. Skrng ni mengandung ank yg ketiga,takde pulak jd mcm tu,mayb awl lg kot. Tp xtau lah kot2 yg ketiga ni baby boy sbb yg pertama n kedua tu semuanya gegirl 😍

4y ago

Akak pun x pasti jgk. Tp drpd pengalaman akak,2-2 mmg baby girl 😬,suke mkn yg manis2,x suke mkn asam@ jeruk2 n morning sickness mmg ada. Skang ni pregnant bru 8mggu,x scan lg. Stakat ni mmg xde morning sickness n suke mkn jeruk n benda2 yg masam2 je. Lg satu perut selalu je lapar skang ni 🤦😂

Sya pun ada garis mcm daki di ketiak.. tapi tidak perlu risau.... masa sya mengandung anak k2 bby boy..leher pla bgaris mcm ada daki.. tapi redho jak lah .... semuanya akan normal slps bsalinan nnti... 😄😄

4y ago

sama leher hitam

Takpe sis nanti bersalin makin hilang. Masa preggy saya amalkan sapu Palmer's Cocoa yg stretch mark tu siap2 bg kulit lembab. Hitam2 tu hilang. Bersalin pun takde stretch mark.

sy ni kt leher x de sgt, time tgk cermin mata tu nmpk cm ade,tp tny suami ngn adik,dorg ckp xde sgt. tp yg nmpk sgt2 hitam kt ketiak...celah kangkang..haa...stress😏😅😆

Normal tuu biasa org kata pregnant baby girl mmg habis muka kusam leher gelap. Tp lepas bersalin akan hilang. Dont worry mommy. Anak mommy pinjam seri mommy skjp 😆😆😆

mcm sy sis.. area leher smua hitam mcm ada daki.. pdhl stiap kli mndi sy gosok.. smpi merah2 sy gosok, ttp xhilng.. maybe leps bsalin bru hlng..

Patutla leher saya pn skng dh bergaris gelap skit.. Pelik jg.. Huhu.. Saya pn 1st prgnncy.. Punyala tonyoh nk hilangkan yg hitam tu.. Xhilang.. 🤭

Saya mengandung anak pertama ada, skrg anak kedua pun ada. Dulu sental cm2 nk hilang. Mmg xhilang. Lepas bersalin, tk prsn pun dh hilang. Hahaha.

Sy bawah n celah ketiak ader tompok hitam bergaris sy try sapu palmers cocoa butter tu.Tompok hitam tu hilang kulit sy jadi lembut semula.

4y ago

😉😉😉