Cara jaga baby boy

Sape tahu mcm mana cara jaga baby boy? Umur baru sebulan. Telur dia kene sentiasa tuam ke? Ni anak first lelaki jadinya tak tahu bab penjagaan ni. Adik beradik semua perempuan, anak mereka pun perempuan. Jadinya saya bertanya disini. Harap ada yg sudi jwp persoalan saya.

4 Balas

Cara jaga sama je. Takde penjagaan khusus. Family saya tak pernah tuam baby. Baik baby lelaki mahupun baby perempuan. For info, tak digalakkan untuk tuam telur baby. In fact takde sebarang manfaat pun.

2mo ago

Tak pasti.Tak pernah buat juga. Saya cuma boleh nasihatkan awak, bila ada sesiapa bagi tips atau advice itu ini, awak cross check dengan doktor. Saya pun buat macam ni jugak. Macam2 tips itu ini saya dapat daripada family sendiri, in laws, public. Tapi saya tak blindly ikut. Saya akan minta advice doktor dulu.

Sy anak lelaki 3org da.. yg no 3 br sebulan lebih.. xpernah tuam telur bby.. xpnh tuam mana2 area bdn bby pun.. just massage perut kaki tgn je..

baby boy saya dah 2 bulan, tak pernah tuan telur. tuam perut, belakang dan tapak kaki saja

apa tujuan tuam kat situ ya?

2mo ago

itulah, sy sbnrnya xde buat kt bby..tapi husband duk suruh buat. sy tanya kenapa, dia kata angin pasang. duk baca google, tgk anak xde tanda2 pun..sy urut biasa saja.