Sunat Bayi Perempuan

hi mommies, nk tanya seawal umur berapa bulan baby perempuan disunatkan & cara penjagaan dia macam mana yaa? #pleasehelp #firstbaby

1 Balas

mcm ank sy dlu lahir premature .doc suggestkan ms umo 3 bulan .sbb bdn dia dh bsr sikit..jika ank puan dia lahir normal dan bsr 2 bulan pun dh blh sunatkan dh .tak renyah sgt jg..senang nk jg... sekejap je dh elok..doc buat pun kejap..mcm ank sy doc pakar peads buat..dia buat kejap je..pstu sapu ubat kuning .dia pakaikan pampers ank ketat sikit dr biasa..lepas tu tgk xdrh sgt pun sikit je mcm satu dot mcmtu..ank pun tak nangis...lepas tu esok tu dh elok..make sure ms sunat bby tu stnby pampers bersih . nnti senang pakaikan trus lepas dh sunat.. mg dpmudahkan segalanya amiin