bf baby baring

sape sni ibu2 yg bf baby sambil baring mngiring,baby jnis mngempeng je..klau baby terlena masa bf tu ibu2 biarkn jeke atau ibu2 angkat letak atas tilam baby?

16 Balas

Sy akan biarkan dia lepas sendiri.. Dan sy akan stay dgn anak smpai agak2 dia dh deep sleep..sbb anak sy jenis telinga alert.. Bergerak sikit atau bunyi sikit dia dh jaga atau gerak2 xkeruan.. Jadi sy mmg xangkat utk burp.. Sy biarkan je dia tido n stay situ smpai dia dh betul2 senyap..sbb sy ada baca fasa active sleep baby berlaku lebih kurang 20 minit terawal baby tido, so mse tu dia mmg mudah terjaga.. Kadang2 sy dduk sebelah dia smpai sejam lebih sbb dia kadang2 mencari2 nak susu balik..

1y ago

Samalah kalau dia merengek² masa tidur tu baru saya angkat sendawakan pastu elok je dia sambung tidur balik, kena tunggu dia lena betul²