Kalendar cina

Sape prnh trai guna klndar cina utk ramal gnder bby??

4 Balas

kalendar cina kuno tu sbnrnye utk merancang.. sblm kite nk mangandung tu lah contoh ye sblm nk bersama /persenyawaan dgn suami.. kena kira tarik lahir kite dulu biase klu ikut kalendar cina umo kite akan jadi tua setahun.. contoh umo 30 so mksudnye 31.dan nnti kita akan leh tgk umo 31 dan bulan persenyawaan tu bulan tu boleh dpt baby gurl or boy..bukan tgk pd bulan brp baby lahir nnti boy or gurl silap tu byk yg xtahu n keliru.. InsyaAllah cuba lah.. tp semua kuasa Allah klu Allah izin jadi lah.. klu xizin ikut lah ape ikhtiar pun mmg xjadi.. ikhtiar bolehlah tp jgn percaya selain Allah.. percaya hanya 100% pd Allah n serah kan pd die smua keputusan 😊

Ada nmpk org post ari tu..tpi tengo comment,xbole percaya sanggat..da yg betul n ada yg salah diorg ckp..jdi tnggu ja nti scan bila smpi waktu..tpi kdg scan pun da yg salah😂😂

xbtul laa klendar tu... Sbb ank sy second tu kluar boy, kalo ikot klender tu should be gurl.. Huhuu..

mitos je tu