HBA1C

Sape pernah buat hba1c.. Sy kene amek drh mggu dpn.. Tp lupe nk tny nurse tu.. Kene puasa x ye kalau buat hba1c?

2 Balas

Utk HbA1c x payah puasa sis.. utk check sama ada kita mmg ada kencing manis sblm nie atau x.. Hba1c mengambil kira jumlah gula yg lekat pd sel drh merah dlm tempoh 3 bln lepas.. result >5.4% dikira sbg pesakit kencing manis..

5y ago

Oohh okay.. phm.. Penerangan yg bgs.. Hehe.. Trime kaseh sis.. 😊

hba1c tu apa sis

5y ago

Oh yeke. Baru sy tahu.