rhesus negative

Sape mummy kat sini rhesus negative? Scary nyee nk kene suntik rhogum lagi.. sy darah O-ve suami A+ve anak first darah sama dgn saya jadi cucuk sekali je masa mengandung. Yg kedua ni xtau lah.

2 Balas

Sy B-.. Now pregnant no3. Baru masuk 7w,belum bukak buku pink lagi. Still dlm dilema nk bukak dekat swasta @ kk, memandgkn kekangan masa appointment checkup dekat kk. Husband suruh buka buku di swsta sbb sng. Weekend pun boleh check up. Tp mslhnya, sy risau pasal kos utk rhogam injection nnt je. Dgr dulu 3ratus lebih 1suntikan (xtau la betul ke tak)..

3y ago

terima kasih sis reply.haritu checkup doc inform sy nnt bg ref letter utk amek suntikan rhogham di hosp gov @ kk yg ada suntikan tu.sbb dkt klinik yg sy checkup tu mmg xde supply suntikn tu utk patient.. alhamdulillah la dgr cmtu. pasal kos xpsti plk mcmna kalo ada ref letter dr klinik swasta ke kk @ hosp gomen. harapnya taklah mhl sgt.hehe.. so far alhamdulillah..sy pun da nk msuk 4bulan. doakn sy dipemudahkn urusan spnjg pregnant & bsalin nnt ye. Aamin ☺

Suntik rhogum tu ape ye?🤔